To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - [Warszawa]szczurza gromadka rexowo-dumbowa: Dziabążątka &

Martini - Śro Kwi 25, 2012 21:03
Temat postu: [Warszawa]szczurza gromadka rexowo-dumbowa: Dziabążątka &
Wiemy, o czyje szczury chodzi, a nick tej osoby przez klawiaturę mi nie przejdzie :twisted: - może ktoś z MT dopisze;)

Jak pamiętacie, w wątku była mowa o 8 maluchach. Na razie nic o nich nie piszę, ponieważ w wątku znalazłam listę chętnych i jestem na etapie potwierdzania, czy osoby rezerwujące szczury, kiedy jeszcze były w poprzednim domu, wciąż są zainteresowane adopcjami. Nie chciałabym nikogo wystawić. Tak więc o maluchach na razie cisza, ale do piątku planuję zakończyć manewry:). /edit - manewry zakończono;)

02.05.
Dziewczynka Dziabążanka, nazwana Torpedką, zostaje u Klaudii, u której była na DT. Chyba wszyscy zgodzą się, że to piękne podziękowanie od całej tej szczurzej hałastry za fantastyczną opiekę:)

Stefan, (foto w poście poniżej) ojciec wszystkich miotów, jest u Miss Kludiik na DT. w czwartek 19.04 miał usunięty ropień na brodzie, wszystko ok, w piątek idziemy na kontrolę. Stefan ma 5-6 miesięcy, jest double rexem, ma uszy dumbo, a Miss Kludiik napisała, że jest bardzo przyjacielski i spragniony kontaktu:) 27.04 zabrałyśmy go z Klaudią na kontrolę, rana zagoiła się pięknie, bez kuracji antybiotykowej, tak więc Stefan jest jak nowy i czeka na nowy dom. Ma rekomendację weterynarza - dr Kacprzyk była nim zachwycona:)

No i Jadziątka - potomstwo Stefana i Księżniczki, najmłodsze z całego towarzystwa, ze względu na swoją wyjątkowość mają osobny wątek. Zachęcam do lektury. Są do adopcji teraz, zaraz, natychmiast:)

Obowiązuje ankieta adopcyjna, nie obowiązuje kolejność zgłoszeń:) Staram się pomóc w transporcie, jak mogę (np w okolicach 12.05 chętnie podrzucę któreś do Łodzi, a tydzień później może na Śląsk), ale mam ograniczone zasoby czasowe.
Zainteresowanych adopcją proszę o PW z imieniem ogona w temacie.

Już w nowych domach:

1. Szczurka roboczo nazwana przez nas Księżniczka, zwana wcześniej Małpą, a przez nową opiekunkę nazwana Usagi, standardowy pod każdym względem kaptur, znalazła dom u Dolly:) - od 5 maja 2012. Bardzo dziękuję :serducho: .

2. Kędziorek (foto w poście poniżej) znalazł DS u mamy Klaudii...

3. ...a jego brachol Sake, primo voto Czarnulek, jest już na DS u Kasi89 w Gdańsku:)

4. żywa legenda, że tak go nieskromnie nazwę, postać znana wielu Forumowiczom, czyli Stefan pojechał Pray

miss kludiik - Wto Maj 01, 2012 13:43

Fotki Panów do adopcji :)

Czarnulek

Kędziorek

Stefan

Onia - Wto Maj 01, 2012 17:42

Stefan :serducho: i jeszcze to imię :lol: Trzymam kciuki za dobre domy :kciuki:
Martini - Sob Maj 05, 2012 18:41

Księżniczka już w nowym domu - wróciła na swoją stronę Warszawy do Dolly. Widać wschodnia strona bardziej jej pisana.
:)

Sirius - Sob Maj 05, 2012 19:04

Stefan podbił moje serce! :serducho:
marchewusia - Sob Maj 05, 2012 19:22

Kędziorek jest równie uroczy :P
Dolly - Sob Maj 05, 2012 19:59

O mogę to napisać tutaj: Księżniczka (aaa.. Martini przechrzciłam małą na Usagi) jest już u mnie :) Jest prześliczną szczurcią z plamką w kształcie księżyca. Łączenie jej z moim stadem trwało tyle ile przedstawienie ich sobie - chwilkę.
A co by nie było, że jestem gołosłowna:

tadaammm: malutka durszlakowa sesja :)

Ten biały luzak to Antoś, w środku leży jeszcze Ola, ostatnia moja paskuda Inka - nie zaszczyciła michy swoją obecnością.

Martini - Sob Maj 05, 2012 20:05

No tak, cieszę się, że ten agresywny szczur nie skoczył do tętnic Twojemu stadu, byłaby jatka :lol:
Nie ma jak szczur dla drugiego szczura, strasznie mi było jej żal, kiedy
musiała sama siedzieć.

Pyl - Sob Maj 05, 2012 20:37

Dolly, super, bardzo się cieszę :) Ona potrzebowała stada, a może stado potrzebowało jej? Niech Ci się stale uśmiecha swoim księżycem :mrgreen:
Dolly - Nie Maj 06, 2012 03:37

Krwiożercza bestia :roll: i moje stado przeżyły pierwszą wspólną noc. Brak strat w szczurach :D
Jeszcze raz dziękuję dziewczyny...ja też się strasznie cieszę :D
Aaaaa...czy wiadomo w jakim mniej więcej ona jest wieku?

Pyl - Nie Maj 06, 2012 10:56

Dolly, zobaczę czy coś mam w rozpiskach z analizy miotów u R., ale nie przypominam sobie takich informacji. "Minimum" będzie można ustalić na postawie terminu urodzenia pierwszego miotu, ale ja bym jej dała jakieś 3-4 miesiące.
Przejrzyj jeszcze wątek R. może coś znajdziesz.

nezu - Nie Maj 06, 2012 18:27

Pyl, Stefanek znalazł już dom, prawda?
Powiedzcie że znalazł...

natkapatka - Nie Maj 06, 2012 18:50

:kciuki: za kochające domki lub domek. Są śliczni wszyscy trzej :)
Frugo - Nie Maj 06, 2012 19:22

Ale ze Stefcia urocza bestyja :serducho:
Pyl - Nie Maj 06, 2012 21:25

nezu, nie wiem, muszę spytać w centrum dowodzenia :wink: