Archiwum - Wiosenne i nie tylko zmiany na forum
AngelsDream - Pon Mar 26, 2012 21:54 Temat postu: Wiosenne i nie tylko zmiany na forum Zgodnie z tym, co Wam obiecałam, informuję o zmianach:
- powstało forum Hodowle szczurów rodowodowych, z podforum Zarejestrowane hodowle;
Teraz to tam znajdują się tematy dotyczące pytań o rodowody, funkcjonowanie SHSRP i inne, jak również poddziały z: planowanymi miotami, miotami urodzonymi, ogłoszeniami sprzedam/kupię, planami wystawowymi. W najbliższym czasie jest zaplanowane wydzielenie działu Archiwum miotów, gdzie przeniesione zostałyby tematy miotów, z których wszystkie szczurki już nie żyją. (Proszę o opinie).
- powstało podforum Mioty adopcyjne, na którym będzie można prowadzić wątki miotów adopcyjnych, powstanie analogicznego do hodowlanego archiwum także brane pod uwagę;
- powstało podforum Ogonowy offtopic, które jest częścią działu Szczury ogólnie i po uporządkowaniu będzie to miejsce dla luźniejszych, ale okołoszczurzych tematów;
- częściowo zostały uporządkowane główne działy forum, porządki jeszcze trwają;
- wciąż dyskutujemy na temat zasad dla bazarków i działu wspólnych e-zakupów;
- rozważamy usunięcie podforum Gryzolandu - prosimy o opinie;
Layla - Pon Mar 26, 2012 21:57
Proszę też się nie przejmować, jeśli coś w spisach treści nie działa - musimy przeredagować, bo posprzątałyśmy już kilka działów
AngelsDream - Pon Mar 26, 2012 21:59
Layla napisał/a: | Proszę też się nie przejmować, jeśli coś w spisach treści nie działa - musimy przeredagować, bo posprzątałyśmy już kilka działów |
Racja!
Sukcesywnie spisy treści także będą aktualizowane.
Asmena - Pon Mar 26, 2012 22:24 Temat postu: Re: Wiosenne zmiany na forum
AngelsDream napisał/a: |
- rozważamy usunięcie podforum Gryzolandu - prosimy o opinie; |
Jestem za.
Pyl - Pon Mar 26, 2012 23:11
AngelsDream napisał/a: | rozważamy usunięcie podforum Gryzolandu - prosimy o opinie; | Popieram. Byty nieistniejące nie są nam potrzebne.
Sorgen - Pon Mar 26, 2012 23:57
popieram
susurrement - Wto Mar 27, 2012 00:38
AngelsDream napisał/a: | - rozważamy usunięcie podforum Gryzolandu - prosimy o opinie; |
napisałam do Oleczki z prośbą, aby się z Wami skontaktowała.
majlena - Wto Mar 27, 2012 00:59
uwielbiam takie porządki. świetna robota!
jestem za usunięciem niużywanych, czyli gryzolandu.
archiwa bardzo się przydadzą i pozwolą łatwiej się odnaleźć i zachować porządek.
po tych wszystkich porządkach przydałoby się także spojrzeć na pierwsze posty tematów, zaktualizować zdjęcia.
a tych artykułów już nie mogę się doczekać
MalaBoo - Wto Mar 27, 2012 02:17 Temat postu: Re: Wiosenne zmiany na forum
AngelsDream napisał/a: | - rozważamy usunięcie podforum Gryzolandu - prosimy o opinie; |
też jestem za
AngelsDream - Wto Mar 27, 2012 10:53
susurrement, dobrze, nic aż tak pilnego.
Asmena - Wto Mar 27, 2012 14:14
Wg mnie fajnie by było, gdyby Devona miała w podpisie/nad avatarem/gdziekolwiek info o swojej funkcji.
Hanami - Wto Mar 27, 2012 14:17
AngelsDream napisał/a: | rozważamy usunięcie podforum Gryzolandu - prosimy o opinie; | Właśnie wczoraj zaczęłam pisać post, ale mam problemy z moim netem i mi "wcięło". Nie chciało mi się zaczynać ponownie. Dziś "po przerwie" wracam, bo widzę, że telepatycznie przesłałam impuls.
Wydaje mi się (wiem, że łatwiej powiedzieć, niż zrobić), że sukcesywnie można w każdym temacie znaleźć jakieś mniej istotne wątki lub takie gdzie od utworzenia wypowiedziały się trzy-cztery osoby, a ostatnia np. dwa lata temu i również usunąć.
Oczywiście nie mam na myśli ani "leczenie", ani "zachowanie i psychika", czy tym podobnych. Tu powinny być przechowywane wszystkie poruszone tematy. Nawet taki, który "śpi" więcej niż rok, czy też w ogóle "śpi" po pierwszym poście na dany temat. Bo w nich mogą kryć się cenne wskazówki, właśnie do rzadko spotykanych przypadków.
susurrement - Wto Mar 27, 2012 14:18
AngelsDream napisał/a: | susurrement, dobrze, nic aż tak pilnego. |
rozumiem. napisałam tylko, bo już się wszyscy wypowiadają, że są za, a sama zainteresowana się jeszcze nie zdążyła odezwać.
AngelsDream - Wto Mar 27, 2012 14:31
Hanami, tak też robimy. W ważnych działach staramy się tematy łączyć, nazywać "lepiej", ewentualnie wydzielamy. To jeszcze potrwa, na pewno.
wuwuna - Wto Mar 27, 2012 22:33
Jestem za archiwum miotów od samego początku.
To ułatwi przemieszaczenie się po tych tematach osobom nowym i mało zorientowanym.
|
|
|