Archiwum - [Warszawa]Przystojny młody pan husky szuka najlepszego domku
valhalla - Pią Mar 23, 2012 11:33 Temat postu: [Warszawa]Przystojny młody pan husky szuka najlepszego domku Szczurek pochodzi z tego tematu: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=11840
Jego kolega znalazł dom u mnie, ale nie mogę wziąć drugiego
Do czasu znalezienia domku mieszkają razem, żeby chłopak nie był samotny.
Wiek: Była właścicielka twierdziła, że pół roku. Nijak w to nie wierzę, bo jest mniejszy od mojego (przyznaję, dość wypasionego) 3-miesięczniaka. Należy jednak wziąć pod uwagę, że może być mniejszy, gdy dorośnie, ze względu na warunki, w jakich żył i (prawdopodobnie) został urodzony.
Usposobienie: Trochę strachliwy i nieufny, ale pracujemy nad tym Jak widać po zdjęciach, nie panikuje przed człowiekiem, myślę że kwestią czasu jest oswojenie go. Nie gryzie, nie jest agresywny, choć w kontakcie ze swym kumplem często gra pierwsze skrzypce.
Stan zdrowia: nie kicha, nie widać żadnych pasożytów - na oko jest w porządku. Przed oddaniem pójdzie do weta na kontrolę.
Zdjęcia:
Chętnych proszę o odpowiedzenie na PW na pytania:
1. Czy masz już szczury? (ile, w jakim wieku, jakie mają usposobienie)
2. Czy posiadasz klatkę? Jak tak to jakie ma wymiary (najchętniej zobaczę zdjęcia)?
3. Do jakiego weterynarza chodzisz/będziesz chodzić?
4. Czym zamierzasz karmić szczurki?
5. Czy zamierzasz rozmnażać szczury?
6. Czy będziesz raz na jakiś czas informować o stanie zdrowia szczurków?
7. Czy masz w domu inne zwierzęta? Jeśli tak, jak zadbasz o bezpieczeństwo szczurów w tym kontekście?
8. Jak rozwiążesz sprawę wyjazdów?
9. Jak będą wyglądały wybiegi?
10. Czy zgodzisz się na wizytę przedadopcyjną?
11. Czy podpiszesz umowę adopcyjną? Jeśli jesteś niepełnoletni(-a), czy podpisze ją rodzic/opiekun?
12. Czy wszyscy domownicy akceptują szczury?
13. Czy jesteś osobą samodzielną finansowo? Zdajesz sobie sprawę o tym, ile kosztuje leczenie szczurów? Czy jeśli jesteś na utrzymaniu kogoś z rodziny (rodziców, partnera) masz 100% pewności, że sfinansuje on leczenie?
Martini - Pią Mar 23, 2012 16:13
Jeśli chodzi o wiek, to pytałam dr Kliszcza o wiek moich mamusiek: 3 miesiące maks. W 6 miesięcy nie chciał jakoś wierzyć, ja zresztą też nie wierzę, bo te szczury są rozmiarow moich dwumiesięczniaczek.
pizmol - Pon Mar 26, 2012 10:02
no bierzcie. wszystkie haszczaki są przekochane
Onia - Wto Mar 27, 2012 17:05
Taki przystojniak i zero chętnych?
valhalla - Wto Mar 27, 2012 17:20
Onia napisał/a: | Taki przystojniak i zero chętnych? |
Hm... Onia... Twój mąż lubi haszczaki?
Martini - Wto Mar 27, 2012 17:24
valhalla, właśnie jednego dostał
Onia - Wto Mar 27, 2012 19:57
No ,no już jest spełniony pod tym względem
valhalla - Wto Mar 27, 2012 21:09
Onia napisał/a: | No ,no już jest spełniony pod tym względem |
Ale jak ten drugi za bardzo wyhaszczeje i zrobi się biały, to znów będzie chciał kolejnego... może warto zrobić zapas haszczaków na czarną godzinę?
Nie no, nie chcę nikomu wciskać na siłę. Ale po prostu życzę chłopcu dobrego domku, bo miłe z niego szczurzysko - mimo tej strachliwości jest uroczy i coraz bardziej wychodzi z niego taki zadziorny charakterek... o ile Szkodniś to ciapa i klucha, to ten jest naprawdę konkret facet
Onia - Wto Mar 27, 2012 22:15
Trzymam kciuki, żeby znalazł dobry domek i naprawdę dziwię się, ze się tu o niego nie zabijają.
[ Komentarz dodany przez: AngelsDream: Wto Mar 27, 2012 23:58 ]
Na pewno, ale naprawdę! AD
espada - Śro Mar 28, 2012 10:24
myślałam, że po paru dniach przerwy wejdę na allo i zobaczę tłum chętnych na nasze myszki i tatusia... ehh, widać zastój jakiś panuje...
Pyl - Śro Mar 28, 2012 10:59
espada, jest chwilowy wysyp haszczaków. Trzymam kciuki za dobre domki.
valhalla - Czw Mar 29, 2012 11:49
Dodałam punkt 13 do pytań, bo nie chcę się przejechać znowu
EDIT: Chłopak wstępnie zarezerwowany!
espada - Nie Kwi 01, 2012 14:41
a kto się na niego skusił?
valhalla - Nie Kwi 01, 2012 18:39
Właścicielka pewnej młodej sympatycznej szczurzycy, która chce zapewnić jej towarzysza życia (oczywiście wykastrowanego).
Przystojniak straci więc jajka, ale zyska miłość życia
valhalla - Wto Kwi 03, 2012 13:01
Ech... chłopak znów jest wolny, szuka domku.
Wymaga cierpliwości, delikatności w oswajaniu, ale w zamian daje całego siebie, cudny chłop Waży 330g, dużo je Kiepsko niestety się dogaduje ze Szkodnikiem (dość strachliwym i nieśmiałym), jest energiczny i chętny do zabaw, dlatego fajnie by mu było w stadzie z osobnikami podobnymi charakterem.
Wrzucę potem jakieś nowe zdjęcia...
Kto pokocha haszczaka?
|
|
|