To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - miot kontrolny AMIGURUMI

kefija - Sob Lut 04, 2012 22:27
Temat postu: miot kontrolny AMIGURUMI
AMIGURUMI to stara japońska sztuka wyplatania z wełny miniaturowych figurek, zabawek.
Zawsze chciałam mieć hodowlę szczurków ale na razie moja wiedza o genetyce jest niewystarczająca stąd pomysł na alternatywną hodowlę...
Parę dni temu przyszedł na świat pierwszy miot A Amigurami

Pierwszy szczurek to śliczny różowy fuzz dumbo....malec ma zadatki na niezłego aktora, jest przyzwyczajony do ludzkiej ręki i baaardzo milutki :) (zarezerwowany)

Drugi malec (sprzedany) to beżowo brązowy burmese, standard. Szczurek jest duży, lubi podróże, zwiedzanie zabytków ale zawsze pamięta o poprawieniu makijażu przed wyjściem z domu.

Trzeci zwierzak to urodzony włóczęga...wybiera szemrane towarzystwo i śmietniki.
Uszy dumbo a co do sierści to zdania są podzielone....jest biały w szaro-zielonkawe cętki.

jest i czwarty:) albinosek z czerwonymi oczkami. Jak widać na dzjęciach upodobania ma różnorakie...aaa uszka standard, wzrost tak jak pozostałe ok.15 cm+ ogon (rezerwacja)

Wszystkie nasze maluszki są zdrowe i zadbane. Cena jednego to 30 zł + przesyłka 6 zł
Jutro przewidujemy przyjście na świat kolejnego malucha :mrgreen:

Martini - Sob Lut 04, 2012 22:42

Piękne!
Pokrzywa09 - Sob Lut 04, 2012 22:42

za mamusie i pełne brzuszki :kciuki: :kciuki: :kciuki: :P cudo, gdyby nie to że nie mam teraz kasy wzięłabym 2 akurat zbliżają mi się urodziny moich chrześnic :P
kasia83 - Sob Lut 04, 2012 22:44

kefija, a jaki wymiar mają?
Martini - Sob Lut 04, 2012 22:47

A czy one gryzą? To znaczy, czy ich futerko gryzie:)?
kefija - Sob Lut 04, 2012 22:58

pewno że nie gryzą :tummykiss: są mięciusie- do miziania :)mają około 15 cm, beżowy..ten od kościołów jest większy-25cm...oczywiście należy dodać ogon :)
Kasia_89 - Sob Lut 04, 2012 23:03

Ha! Mówiłam, że to dobry pomysł? Mówiłam?
No przecież, że mówiłam ^^ Będziesz mieć peeeeełno forsy na smakołyki dla klatkowców <3
*dumna z pomysłu :P *

kefija - Sob Lut 04, 2012 23:07

Kasiu :) a jak już będę nieprzyzwoicie bogatą kobietą to se kupię sputnik :mrgreen: ...ale taki że się do niego zmieszczę razem z moimi ogonami :grouphug:
Kasia_89 - Sob Lut 04, 2012 23:09

Uuuuu.... :P
Może po następnej wypłacie skuszę się na któreś z tych cudeniek ^^
Albo złożę specjalne zamówienie na kapturkowego sierścia :P

kefija - Sob Lut 04, 2012 23:17

Przewaga mojej hodowli polega na tym, że porody są pod pełną kontrolą... rodzi się dokładnie to co się ma urodzić, wystarczy dla wszystkich ..a na wzór można wysłać zdjęcie :)
Sirius - Sob Lut 04, 2012 23:19

A spodziewasz się w jakimś miocie czarnego? :mrgreen:
kefija - Sob Lut 04, 2012 23:26

właśnie trwa poród ale zdjęcia dopiero jutro:)) malec jest czarny jak sadza i ma białe oczka jak perełki (możliwa interwencja okulisty:))
Sirius - Sob Lut 04, 2012 23:28

kurcze no... teraz mnie nie stać... :(
Ale jakby był w niedalekiej przyszłości kolejny to się piszę na takiego maluszka :)

kefija - Sob Lut 04, 2012 23:30

napisz jak będziesz gotów:))
mmarcioszka - Sob Lut 04, 2012 23:34

Śliczne. Planujesz może miot siamkow, konkretniej interesuje mnie BES. Mam wysyłać ankietę na pw według wzoru(jesli tak, to gdzie jest dostępna), czy tak ogólnie opisać warunki?