Archiwum - miot kontrolny AMIGURUMI
kefija - Sob Lut 04, 2012 22:27 Temat postu: miot kontrolny AMIGURUMI AMIGURUMI to stara japońska sztuka wyplatania z wełny miniaturowych figurek, zabawek.
Zawsze chciałam mieć hodowlę szczurków ale na razie moja wiedza o genetyce jest niewystarczająca stąd pomysł na alternatywną hodowlę...
Parę dni temu przyszedł na świat pierwszy miot A Amigurami
Pierwszy szczurek to śliczny różowy fuzz dumbo....malec ma zadatki na niezłego aktora, jest przyzwyczajony do ludzkiej ręki i baaardzo milutki (zarezerwowany)
Drugi malec (sprzedany) to beżowo brązowy burmese, standard. Szczurek jest duży, lubi podróże, zwiedzanie zabytków ale zawsze pamięta o poprawieniu makijażu przed wyjściem z domu.
Trzeci zwierzak to urodzony włóczęga...wybiera szemrane towarzystwo i śmietniki.
Uszy dumbo a co do sierści to zdania są podzielone....jest biały w szaro-zielonkawe cętki.
jest i czwarty:) albinosek z czerwonymi oczkami. Jak widać na dzjęciach upodobania ma różnorakie...aaa uszka standard, wzrost tak jak pozostałe ok.15 cm+ ogon (rezerwacja)
Wszystkie nasze maluszki są zdrowe i zadbane. Cena jednego to 30 zł + przesyłka 6 zł
Jutro przewidujemy przyjście na świat kolejnego malucha
Martini - Sob Lut 04, 2012 22:42
Piękne!
Pokrzywa09 - Sob Lut 04, 2012 22:42
za mamusie i pełne brzuszki cudo, gdyby nie to że nie mam teraz kasy wzięłabym 2 akurat zbliżają mi się urodziny moich chrześnic
kasia83 - Sob Lut 04, 2012 22:44
kefija, a jaki wymiar mają?
Martini - Sob Lut 04, 2012 22:47
A czy one gryzą? To znaczy, czy ich futerko gryzie:)?
kefija - Sob Lut 04, 2012 22:58
pewno że nie gryzą są mięciusie- do miziania :)mają około 15 cm, beżowy..ten od kościołów jest większy-25cm...oczywiście należy dodać ogon
Kasia_89 - Sob Lut 04, 2012 23:03
Ha! Mówiłam, że to dobry pomysł? Mówiłam?
No przecież, że mówiłam Będziesz mieć peeeeełno forsy na smakołyki dla klatkowców <3
*dumna z pomysłu *
kefija - Sob Lut 04, 2012 23:07
Kasiu a jak już będę nieprzyzwoicie bogatą kobietą to se kupię sputnik ...ale taki że się do niego zmieszczę razem z moimi ogonami
Kasia_89 - Sob Lut 04, 2012 23:09
Uuuuu....
Może po następnej wypłacie skuszę się na któreś z tych cudeniek
Albo złożę specjalne zamówienie na kapturkowego sierścia
kefija - Sob Lut 04, 2012 23:17
Przewaga mojej hodowli polega na tym, że porody są pod pełną kontrolą... rodzi się dokładnie to co się ma urodzić, wystarczy dla wszystkich ..a na wzór można wysłać zdjęcie
Sirius - Sob Lut 04, 2012 23:19
A spodziewasz się w jakimś miocie czarnego?
kefija - Sob Lut 04, 2012 23:26
właśnie trwa poród ale zdjęcia dopiero jutro:)) malec jest czarny jak sadza i ma białe oczka jak perełki (możliwa interwencja okulisty:))
Sirius - Sob Lut 04, 2012 23:28
kurcze no... teraz mnie nie stać...
Ale jakby był w niedalekiej przyszłości kolejny to się piszę na takiego maluszka
kefija - Sob Lut 04, 2012 23:30
napisz jak będziesz gotów:))
mmarcioszka - Sob Lut 04, 2012 23:34
Śliczne. Planujesz może miot siamkow, konkretniej interesuje mnie BES. Mam wysyłać ankietę na pw według wzoru(jesli tak, to gdzie jest dostępna), czy tak ogólnie opisać warunki?
|
|
|