Archiwum - [Trójmiasto/cała Polska] Szczurki szukają domów stałych :)
smeg - Nie Gru 04, 2011 14:13 Temat postu: [Trójmiasto/cała Polska] Szczurki szukają domów stałych :) Do adopcji jest 18 szczurków, prawdopodobnie 2 mają już zapewnione domy stałe
Domu szukają:
1. Mamusia 5 miotów, ma ok. 1,5 roku i anielską cierpliwość. Szczurki po niej skaczą, a ona nic sobie z tego nie robi Daje się też brać do ręki i głaskać, kiedy jest śpiąca. Wyjęta z klatki rozgląda się ciekawie i chce zwiedzać Niestety, wychowywanie tylu dzieciaków bardzo ją osłabiło, jest dość duża, ale czuć jej wszystkie kości
2. Dziewczynka, ok. 2,5 miesiąca, córka mamusi ze starszego miotu, siostra 8 braci Płochliwa, boi się dotyku, ale nie gryzie i nie wykazuje cienia agresji. Chętnie bawi się z młodszym rodzeństwem Prawdopodobnie ma już dom, ale jeszcze nie na 100%.
3-10. Cztery dziewczynki i czterech chłopców w wieku ok. 4 tygodni. Nadal dokarmiane przez matkę, ale za tydzień będą już do odbioru. Niestety nie są socjalizowane od maleńkości i trochę boją się ręki, ale takie młodziaczki bez problemu da się wychować
Szczurki 11-18 (samce) są w pozostałych domach tymczasowych, niedługo pojawią się tu ich opisy
smeg - Nie Gru 04, 2011 16:57
Dziewczynka nr 2 jest już w domu stałym
Paulyna - Nie Gru 04, 2011 17:15
Czy istnieje możliwość złożenia rezerwacji na jedną z młodych samiczek?
marlenkas91 - Nie Gru 04, 2011 23:27
Jeden z braciszków, którzy są u mnie na DT zostaje na stałe.
Drugi szuka domku. Chłopak jest płochliwy jak reszta rodzeństwa ale to, dzięki dobrej opiece, na pewno się zmieni
http://imageshack.us/phot.../img0036uu.jpg/
http://imageshack.us/phot.../img0044ou.jpg/
smeg - Pon Gru 05, 2011 18:59
Jedna z najmłodszych samiczek zarezerwowana dla Piotra z Gdyni.
Druga z najmłodszych samiczek zarezerwowana dla Misiek88
Paulyna chciała samiczkę, ale ponieważ nie ma jeszcze szczurów, to czekam na jej decyzję co do przygarnięcia dwóch Jeśli się nie zdecyduje, to dwie dziewczynki nadal będą wolne.
4 młodych chłopaczków, 6 starszych i mamusia nadal do wzięcia
Annemon - Wto Gru 06, 2011 14:56
Jeśli Paulyna się nie zdecyduje i nikt inny mnie nie wyprzedził, to ja chciałabym zaadoptować dwie dziewczynki.
Lavi - Wto Gru 06, 2011 17:00
Mamusia jest obłędna, brać póki wolne! Wczoraj byłam u Smeg i zostałam zalizana przez mamuśkę A szkraby są urocze, musiałam szybko uciekać, bo do domu bym wróciła z radosną nowiną o nowym członku stada
Annemon - Wto Gru 06, 2011 21:32
Po namyśle rezygnuję z maluchów, ale w zamian zaklepuję mamusię, jeśli tylko smeg zdecyduje się mi ją oddać
klauduska - Wto Gru 06, 2011 21:44
Annemon, super
wyślij smeg PMką odpowiedzi na te pytania:
1. Czy masz już szczury?
2. Czy posiadasz klatkę? Podaj wymiary i w miarę możliwości wyślij zdjęcie.
3. Do jakiego weterynarza chodzisz?
4. Czym zamierzasz karmić szczurki?
5. Czy zamierzasz rozmnażać szczury?
6. Czy będziesz raz na jakiś czas informował o stanie zdrowia pupilków?
7. Czy masz w domu inne zwierzęta? Jak wygląda bezpieczeństwo szczurów względem innych zwierząt?
8. Jak rozwiążesz sprawę wyjazdów?
9. Jak będą wyglądały wybiegi?
10. Czy zgadasz się na wizytę przedadopcyjną?
11. Czy jesteś osobą pełnoletnią? Jeżeli nie, czy masz zgodę rodziców?
12. Czy podpiszesz umowę adopcyjną? [wymagane!]
smeg - Wto Gru 06, 2011 21:44
Annemon już na wszystko odpowiedziała
klauduska - Wto Gru 06, 2011 21:49
smeg, a ok
smeg - Sob Gru 10, 2011 20:01
Aktualny spis szczurków:
smeg:
- 3 malutkich chłopców - wolne
- 2 malutkie dziewczynki - wolne
- 1 malutka dziewczynka - zarezerwowana
- 1 malutka dziewczynka - pojechała dziś do DS u Misiek88
- mamusia - zarezerwowana dla Annemon
1 chłopiec niestety nie żyje, został zagryziony przez innego szczura, którego mam na DT
Alex1:
- 3 dwumiesięcznych chłopców - wolne
marlenkas91:
- 1 dwumiesięczny chłopiec - wolny
larana:
- 2 dwumiesięcznych chłopców - wolne
BlueBerry - Sob Gru 10, 2011 23:45
Czy jest jeszcze jakas samiczka?
ems - Sob Gru 10, 2011 23:51
Cytat: | - 2 malutkie dziewczynki - wolne |
BlueBerry, pisz do smeg
smeg - Nie Gru 11, 2011 01:30
Obawiam się, że samiczka jest w szóstej ciąży Brzuch ma jak balon, wygląda jakby lada chwila miała rodzić... Je na potęgę. Ale jednocześnie jest bardzo aktywna, biega, skacze, nie szykuje gniazda. Nie wiem, co o tym myśleć.
|
|
|