Archiwum - Psiaki XII
EpKee - Wto Wrz 20, 2011 18:32 Temat postu: Psiaki XII Część XI - http://forum.szczury.biz/...d4ea8e19d06a1af
mintyy - Wto Wrz 20, 2011 18:43
Yay !
PALATINA - Wto Wrz 20, 2011 19:00
Zastanawiam się, czy nie ukrywać w domu marchewek, żeby Jagna ich szukała.
Klatkę świń morskich przekopuje zawsze od góry do dołu. Zostawia tylko siano i żwirek. Cokolwiek tam jest innego, zjada.
Może kupiłabym Konga, ale co do niego wkładać, żeby:
1. na długo starczało;
2. było niskokaloryczne?
mintyy - Wto Wrz 20, 2011 19:02
PALATINA, ja Nougatowi kladlam chleb razowy. Zdrowy i pozywny a chlopak duzo zabawy i tak z nim mial/ma . Ale widzialam takie specjalne napelniacze do KONGI tylko toto strasznie drogie mi sie wydawalo nawet w stosunku do samej zabawki ...~
falka - Wto Wrz 20, 2011 19:07
PALATINA, ja wkładałam kostki lodu z zamrożonymi w środku kulkami karmy. Dopóki mój pies lubił suchą karmę to była super zabawa. Mam oprócz oryginalnego konga dwie podróby http://www.krakvet.pl/tri...327-p-1581.html i też są ok, trochę na początku śmierdziały gumą ale idzie przeżyć. Nie są wyprofilowane w środku jak prawdziwe kongi, ale 3 kostki lodu wchodzą tak samo.
PALATINA - Wto Wrz 20, 2011 19:10
Wiem, że są wypełniacze, ale nie mam zamiaru ich kupować.
Choć łakomstwo Jagny i tak nadszarpuje moje fundusze (szczurza karma była droga!!!).
Ostatnio kupiłam 8kg żarcia dla świnek, bo Jagna dobierała im się do misek i do opakowania karmy i do pojemnika, który był niby nie do otwarcia.. I karma kończyła mi się w zastraszającym tempie.
Też droga, ale chyba mało kaloryczna jak na psie wymogi (Muszę zerknąć na skład). Raczej sama 'zielenina' w takiej świnkowej diecie.
Oczywiście parę kilogramów samego ziarna Jagusia też umie zjeść.
To się nazywa wypełniacz. Potem kupy wyglądają jak kolby dla ptaków! Aż żal z trawnika zbierać!
Sysa - Wto Wrz 20, 2011 19:12
PALATINA, w klubie agility Sirius the Doggie Star szukają psów na "wypożyczenie" do biegania. Może warto spytać czy z Jagną ktoś nie pobiega?
PALATINA - Wto Wrz 20, 2011 19:18
Sysa,
Pomyślę.
A co do Kongów oryginalnych. Myślicie, że lepiej kupić jakiegoś dla szczeniąt czy starszych psów czy zwykłego? Chodzi o to, że moje psy nie lubią ciężkich i twardych zabawek. W ogóle się takimi nie bawią. A tak poza tym to są mega delikatne. Nic mi nigdy nie zniszczyły - żadnej zabawki w sensie. Nie rozgryzają, nie żują jakoś szczególnie. Mogą się bawić nawet takimi lekkimi 'stressbollami' z pianki i nie niszczą ich. Dlatego Kongi zawsze mnie odpychały swoją masywnością.
Ale wiem, że są tez bardziej lightowe. Może takiego kupić?
Oli - Wto Wrz 20, 2011 19:34
w jakiej bazie najlepiej zarejestrować zachipowane psy?
PALATINA - Wto Wrz 20, 2011 19:40
Oli,
Moje są w http://safe-animal.eu/
Biorę oba kongi - klasyczny i dla szczeniąt.
I tak musiałam kupić (zjedzone przez Jagnę) żarcie dla szczurów, więc robię zakupy w zooplusie.
Jestem już na minusie w tym miesiącu. Auć..
Sysa - Wto Wrz 20, 2011 19:54
Yarpen też jest w tej bazie i wygląda to fajnie
Z duzym zasięgiem przede wszystkim i współpracuje z większymi miastami.
Mika29 - Wto Wrz 20, 2011 19:56
Sysa napisał/a: | PALATINA, w klubie agility Sirius the Doggie Star szukają psów na "wypożyczenie" do biegania. Może warto spytać czy z Jagną ktoś nie pobiega? |
Może Shaggy'ego by wzięli?
mintyy - Wto Wrz 20, 2011 20:05
Sysa, o to ja chetnie swojego psa im oddam ! Wiesz moze jakie wymogi maja?
I jak sprawdzic czy moj pies jest w jakiejjs bazie danych? Chipa ma od szczeniaka ale nie bylam przy tym wiec nawet nie wiem szczerze mowiac .
falka - Wto Wrz 20, 2011 20:13
PALATINA, to w takim razie tego z trixie nie polecam, jest ciężki i masywny. Spróbuj dla szczeniąt albo seniorów.
Sysa - Wto Wrz 20, 2011 20:15
Dziewczęta, te pytania chyba najlepiej zadać uzytkowniczce tego forum Sirius
To ona jest założycielką klubu i myslę, że najlepiej odpowie.
Yarpen jak był chipowany to go wet sam wpisał do bazy danych, dostaliśmy naklejki z nrem chipu i na stronie bazy mozemy sobie sprawdzić czy nr działa (i działa).
Weterynarz chyba powinien udzielać włascicielowi takich informacji.
|
|
|