Archiwum - (rybnik/śląsk)biały chłopczyk w piwnicy! pilne dt/ds
nausicaa - Śro Sie 31, 2011 07:08 Temat postu: (rybnik/śląsk)biały chłopczyk w piwnicy! pilne dt/ds kopiuję z drugiego forum
Sokinia napisał/a: | ODDAM! Pilnie szczurka- samca- albinosa- wiek ok 8 miesięcy
Szczur należał do koleżanki.. niestety w ciągu ostatnich paru dni stał się agresywny , nie pozwala włozyc ręki do klatki, od razu się rzuca, wygląda na przestraszonego, natomiast kiedy wyciągnie się go z klatki zachowuje się spokojnie, chociaz nie lubi kiedy się go dotyka.. poza tym szczurek jest bardzo sympatyczny i nigdy nie miewał takich napadów agresji.. od początku nie lubił kiedy się do dotykało i czasem próbował delikatnie ugryźc, ale teraz stał się bardzo agresywny..
Niestety koleżanka była zmuszona go oddac i teraz szczurek przebywa u kolegi w piwnicy wraz z innymi szczurkami ( trzymanymi wyłącznie na karmówkę ! ) oczywiscie znajduje się w osobnej klatce!
Jeśli ktoś chcialby podjąc się opieki nad tym szczurkiem proszę o szybki kontakt! Szczurek wymaga cierpliwosci i doswiadczenia ..
Rybnik. Woj. Śląskie |
aneczka1-13 - Śro Sie 31, 2011 09:27
A może to po prostu hormony i wystarczyła by kastracja??
baradwys - Śro Wrz 07, 2011 09:00
http://www.facebook.com/m...93&l=e4c0a1610a
tak wygląda Nosek (tak podobno się zwie). Gdzieś tam znajduje się zdjęcie mojej gwiazdy, ona zostaje u mnie.
Nosek to S, S, champagne, husky, po kwarantannie będzie gotów do wyjazdu do nowego domku. Jeśli do tego czasu domek się nie znajdzie kastracja odbędzie się u mnie. Nosek jest w wieku dojrzewania, ogólnie to bardzo słodki i kochany acz, zagubiony chłopaczek
Kto pokocha kuleczkę?
Jest osłuchany i odrobaczony, wykąpany i ma obcięte pazurki (czyli nie sprawia problemów przy zabiegach pielęgnacyjnych ). Jego obecna waga to 500g
magnes - Pią Wrz 16, 2011 23:40
Aktualne?
baradwys - Czw Wrz 22, 2011 09:53
ostatnia aktualizacja była 2 tygodnie temu, spokojnie
Nosek w przyszłym tygodniu będzie umawiany na kastrację, kwarantannę zniósł bardzo dobrze
magnes - Sob Paź 15, 2011 09:50
Aktualne?
baradwys - Sob Paź 15, 2011 09:55
tak
baradwys - Pon Paź 17, 2011 07:59
Nosek nie został poddany kastracji ponieważ zbyt szybko się stresuje, do transporterka wchodzi, daje się zamknąć ale już sama wizyta w przychodni jest dla niego mega stresem. Czekaliśmy ok 3 godzin by mógł się uspokoić przed zabiegiem, nie pomogło. Zabieg przekładaliśmy kilkakrotnie.
Próbowałam łączyć go a przynajmniej zapoznać z moimi szczurami. Na pierwszy ogień poszedł Franek, zdawał się być rewelacyjny do takich zadań. Niestety Franek szybko dał się przestraszyć i w tempie błyskawicy szukał kontaktu z człowiekiem. Hugo olał Noska i wolał pójść sobie swoją ścieżką, jak to ma w zwyczaju i trzymać się jak najdalej od intruza. Nestorek został potraktowany ząbkami.
Nosek ma bardzo pozytywne nastawienie do człowieka i nie sprawia problemów wychowawczych. Ostatnio zaczyna korzystać z hamaka, to chłopak z charakterem. Tęskno mu do szczurów, po każdej próbie łączenia w klatce szybko się wyciszał i szukał innych szczurków. Nie wykluczam, że łączenie może się powieść, najpewniej z bardzo młodymi samcami (choć nie wiem, skoro brzydko zareagował na Nestora).
By nie dostarczać mu więcej stresów zaprzestałam łączenia jak i zaniechałam prób kastracji.
Uważam, że Nosek może żyć samotnie, a nawet ze względu na jego zdrowie psychiczne (no more stres) było by to wskazane.
Nosek na chwilę obecną ma ok 9 miesięcy.
baradwys - Wto Lis 29, 2011 17:06
Nosek znów szuka domku!!
Nieststy domek nie może przyjąć Noska, tak więc nasza biała sierotka znów szuka domku
Ktoś pokocha samotnika??
magnes - Nie Sty 08, 2012 00:46
Aktualne?
baradwys - Nie Sty 08, 2012 16:49
tak, choć w zasadzie czekamy na transport do Krakowa.
Kluska - Sob Sty 21, 2012 12:28
I jak, szczurek dotarł do nowego domku? Można zamknąć?
baradwys - Pon Sty 23, 2012 16:02
aktualne
Frugo - Sob Sty 28, 2012 15:13
baradwys napisał/a: | aktualne |
Jeszcze ?
baradwys - Nie Lut 05, 2012 19:15
aktualnie czekamy na odwiedziny osoby chętnej na adopcję
|
|
|